Wat is er nog toe te voegen aan rijen nieuws en informatie? Trends zijn morgen verdampt, links en rechts ingehaald door nieuwe inzichten, nieuwe clichés. Toch zijn er woorden en beelden die beklijven. In duurzame scenario's hebben ze vaste grond gevonden. Het zijn de parels van communicatie die altijd blijven bestaan. 

Genoeg is genoeg en snel teveel 

Als je er aandacht voor hebt valt het je op. Soms is het stil, slechts een beeld. Soms is er ook geluid of muziek of wordt er gesproken. Het is een wankele balans die de aandacht kan vasthouden. Dat is de opbouw van een film in al zijn eenvoud. En dat is wat anders dan een vette score of een lawaaiige dwingende stem die maar door gaat. Automatisch gaat je vinger naar de volumeknop en weg zijn alle goede bedoelingen van de afzender. Het breekbare evenwicht tussen vorm en content is de doorslag tot een beklijvende herinnering.

Video met inhoud

Ga voor jezelf na wat het allerbelangrijkste is wat je wil vertellen. Verlaat de koopmansgeest om te denken dat je zoveel kwijt kunt in een korte videoboodschap. Met het beeld van je ideale kijker voor ogen kan je de inhoud van je verhaal beter toespitsen.