Buitenlui

Zes Indringende portretten van dak- en thuislozen
Hoe is het leven zonder huis of thuis? Hoe vinden daklozen weer hun weg terug naar een beter bestaan? Kan dit iedereen overkomen? In elke aflevering een portret dat ons meeneemt in de dilemma’s en uitdagingen van een dak- en thuisloze:

 1 Marco (Breda) is door het voetballen bij de Dutch Street Cup van zijn verslaving afgekomen. Hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?

 2 Stephanie (Eindhoven) groeide op in vele kindertehuizen. Ze heeft bijna haar vertrouwen in de hulpverlening verloren. Maar door het project Changes geeft ze zichzelf een laatste kans.

 3 Anthony (Tilburg) is met hoge verwachtingen uit Aruba gekomen om het hier te maken als filmer. De praktijk was echter anders……

4 Willem (Breda)  heeft letterlijk aan de rand van de afgrond gestaan. Hij heeft borderline en is verslaafd geweest aan heroïne. Intensieve begeleiding van het ‘ACT-team’ maakt zijn leven draaglijker.

5 Annie; (s’-Hertogenbosch) is ‘de moeder van de straat’.Ze  sliep jaren onder de spoorbrug maar COPD dwong haar beter voor zichzelf te zorgen. Het repeteren voor een kerstklucht met andere dak- en thuislozen geeft structuur aan haar leven.
In deze speciale kerstaflevering zien we waar deze mensen de kracht uit putten om hun leven weer op de rails te krijgen? Wie helpt hen daarbij? En hoe kijken burgers naar dak- en thuislozen?

6 Erwin (Eindhoven) leefde 22 jaar op straat. Door de aanpak van ‘Housing First‘ heeft hij nu een eigen woning en volgt hij een opleiding tot ervaringsdeskundige.

De serie werd van nov 2013 t/m jan 2014 uitgezonden op Omroep Brabant

  • release datumnov 2013
  • distributieOmroep Brabant TV
  • tijdsduur6x 15 min
 
 
 
counter stats